dilluns, 25 de juny del 2012

12. Disseny d'activitats utilitzant les TIC

Com he comentat en una de les entrades anteriors hi ha molts programes interessants per a poder dur a terme un bon aprenentatge de les TIC amb els nostres alumnes. 

Segons el meu parè un de les activitats mes interessants, sobretot amb alumnes de CS, és la creació d'un blog on els pròpis alumnes puguin crear el seu propi aprenentatge, compartir activitats, dubtes, debatir o simplement ensenyar als altres les seves experiències i els continguts apressos a l'aula. Un bloc es pot utilitzar de maneres molt diverses i totes elles molt útils.
Aquest recurs l'he pogut observar a diverses escoles com ara l'escola Virolai del barri del caramel ( Barcelona)

Un altre recurs molt interessant i que hem vist utilitzar a les aules de pràctiques és la utilització del JClic per a preparar diverses activitats, els alumnes tabé poden ser els autors d'aquestes activitats i crear-ne de noves.

La PDI també és una eina interessant i que ara per ara està molt de moda a les escoles. 
( jo per la meva experiència a pràctiques no he pogut observar gairebé res d'aquestes activitats perquè no utilitzaven gairebé les TIC)

Finalment l'slideshare ens pemet que els alumnes puguin observar diversso vídeos interessants.
i el prezi que ens permet crear presentacions com un powerpoint però més sufisticat.


Altres recursos ens els dóna el portal xtec.cat, la Xarxa Telemàtica d'Ensenyament de Catalunya o Edu365.cat són pàgines del Departament d'Ensenyament amb moltes activitats i recursos interessants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada