dilluns, 25 de juny del 2012

7. L'organització del treball col·laboratiu amb el suport de les TIC.

Ara estem a punt d'acabar el primer semestre de la uniersitat i les últimes sessions de TIC ens hem centrat en fer els treballs cooperatius sobre diversos temes, les pissarres digitals, blocs... el meu grup format pel Pere Mussoll, Pau Nin i jo la Mar Gascó vam escollir realitzar el treball sobre l'xtec i eduCAT 2.0 ( a la següent entrada explicaré en que consistien alguns dels treballs realitzats).
Per a dur a terme aquest treball vam haver de crear un google docs , ja que, ens era impossible quedar tots un dia perquè tots viviem a bastants km de distància. Aquesta eina ens ha permés poder treballar conjuntament però des de diferents llocs, gràcies a això hem pogut anar avançant en les diferents tasques que ens anavem proposant.

Sota el meu punt de vista el principal avantatge és el fet de poder treballar cadascú pel seu compte però a la mateixa hora conjuntament i cooperativament en un mateix document. És més pràctic que no pas treballar per separat i després haver-ho d'ajuntar tot, és molt més pràctic, còmode i el marge d'error a última hora és més elevat.

Per altra banda, un dels grans inconvenients que té ( o al menys al meu grup ens ha passat) és que és una mica caos, el fet de tenir tan sols un document per a tots els membres del grup fa que hagis d'anar molt en compte amb allò que poses, mirar que no estigui repetit i posar-ho ben clar perquè la resta de components puguin observar la teva tasca.
També cal dir que ens hem trobat am algun que altre problema derivat pel fet de treballar online sobretot si estem tots els membres del grup conectats a la mateixa xarxa d'internet i aquesa no és massa potent ( universitat) això fa que ens trobem en vàris imprevistos, per exemple, que l'ordinador vagi molt lent o que es quedi penjat a la primera de canvi.

Però com a conclusió penso que és una eina molt i molt eficaç i que ens permet treballar conjuntament desde qualsevol lloc del món. Només cal un ordinador, internet i moltes ganes!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada